To co je nemocné je i slabé, logicky to co je zdravé je i silné to platí nejenom u člověka ale platí to i u; náboženství, politiky, ekonomiky, vědy, techniky, digitalizace, globalizace, optimalizace atd. význam zdraví je větší než si uvědomujeme. Z dálky mnohé vypadá jinak než z blízka, většinou z dálky mnohé vypadá lépe než z blízka a tak je zde snaha o to abychom něco nemohli poznat z blízka.

Často je zde i snaha o to aby se nemoc nějakým způsobem šířila a tím něčemu škodila, nejsou zde jenom pandemie co eliminují miliony lidí, jsou zde i nemoci u ekonomiky a politiky takovou nemocí je populistický centralismus, v centru jsou vlivní psychicky nemocní pokrytci jako třeba Vladimír Putin nebo Adolf Hitler, následkem je proměna ráje na peklo, jak je možné to že se do centra dostávají psychicky nemocní pokrytci? 

To že se na vlivná místa dostávají lidi co tam nepatří je problém starý mnoho tisíciletí, mohl bych z historie jmenovat velmi mnoho vlivných lidí co napáchali více škody než užitku ale minulost už nezměníme a v současnosti vytváříme budoucnost. Vidím budoucnost v tom že zde už nikde nebudou vlivní lidé a vše bude řídit globálně jenom umělá inteligence napojená přímo na lidské mozky, tak jako jsou dneska běžně počítače a mobily napojené na internet.