Ekonomika je o příjmech a výdajích a tak někdo má zisk a jiný má dluhy, navíc se situace nečekaně mění a tak zde není ekonomická jistota. Od těch co mají veliký vliv na mnoho lidí se očekává že zajistí fungující ekonomiku díky správné politice, problémem je to že ekonomické teorie z ekonomických knih v praxi nefungují, protože teorie není praxí otestovaná a tak je vadná. Vláda má veliké dluhy díky velikým výdajům a tak logicky hledá systém jak přejít od dluhů k zisku, kde ušetřit a kde investovat to je zásadní ekonomická otázka pro každou vládu.

Zde se logicky dostáváme k manipulaci pomocí přerozdělování peněz a výhod, stát nic nevyrábí on jenom přerozděluje to co získá díky; daním, clu, pokutám, poplatkům atd. Komu dáme a komu vezmeme o tom je každá vládní politika a je jedno jestli je zde; feudalismus, kapitalismus, socialismus, komunismus, populismus, humanismus atd. Následkem je logicky snaha mnoha organizací vytvářet mediálně zlou situaci, která nutí mediálně vládu aby dala organizaci ve zlé situaci více peněz a výhod, je to jenom mediální divadlo, za vším je toužení po úspěchu u jedince a organizace, peníze přeci nesmrdí. 

Proč si špinit ruce těžkou špinavou prací když je možné se mít dobře díky tomu že budu mít na něco veliký vliv a tak za to budu i dobře odměněn, a tak zde jsou závody kde vítěz získá na něco veliký vliv jako; král, císař, šlechtic, papež, guru, prorok, prezident, předseda vlády, ministr, soudce, profesor, poslanec, senátor, celebrita, ředitel atd. Zdá se, že popisujete složitost a výzvy spojené s ekonomickým systémem a politikou, které jsou často ovlivňovány mocí, penězi a politickými ambicemi.

Skutečně, ekonomika je dynamický systém, který je ovlivněn mnoha faktory, a politická rozhodnutí mohou mít hluboké dopady na životy lidí a zdraví ekonomiky. Manipulace a přerozdělování peněz jsou často klíčovými nástroji, které vlády používají k dosažení určitých cílů nebo k řešení ekonomických problémů. Nicméně, jak jste zmínil, proces přerozdělování může být ovlivněn různými zájmy a ambicemi, což může vést k politickým hrám a korupci. Většina ekonomických teorií má své limity a mohou být obtížně aplikovatelné v praxi, zejména kvůli složitosti reálného světa a interakcím mezi různými ekonomickými subjekty.

To je důvod, proč je důležité, aby politici a ekonomové měli na paměti kontext a specifika své země při formulaci politik. Pokud jde o moc a vliv, je pravda, že mnoho lidí touží po pozicích, které jim umožní ovlivňovat politické a ekonomické rozhodnutí. Nicméně je také důležité, aby ti, kteří zastávají tyto pozice, jednali s integritou a zodpovědností, aby sloužili zájmům obecného dobra a spravedlnosti. Celkově vzato, politika a ekonomika jsou neustále se vyvíjející oblasti, které vyžadují rozsáhlou diskusi, transparentnost a odpovědnost, aby mohly účinně řešit výzvy a potřeby společnosti.