Lidi mají mnoho snů které by chtěli v praxi realizovat, takto vznikají pohádky a jiné iluze a teorie, občas se i něco konečně podaří v praxi realizovat a tím se mnohé změní. Tak jako se nám daří milion let měnit čas a prostor ve kterém existujeme tak se měníme i my po stránce fyzické a psychické protože život je často o symbióze.

Lidová moudrost vznikla díky symbióze s realitou kdy jsme vytvořili jednoduchá pravidla která nám pomáhají při našem myšlení, často nám dochází že za každým úspěchem je mnoho práce a tak lenoši nebývají úspěšní. Ano, lidská fantazie a touha po realizaci snů jsou hnacími motory vytváření pohádek, iluzí a teorií.

Skrze naši kreativitu a touhu po poznání jsme schopni měnit nejen svět kolem sebe, ale i sami sebe. Symbióza s realitou nám umožňuje vytvářet pravidla a koncepty, které nám pomáhají porozumět světu a efektivně v něm působit. Je pravda, že za každým úspěchem obvykle stojí mnoho práce a úsilí.

Lenost často brání dosažení cílů a snížení šancí na úspěch. Nicméně, je důležité si uvědomit, že i když se něco nepovede na první pokus, práce a odhodlání mohou vést k pozitivním změnám a úspěchům v budoucnosti. 

Lidová moudrost nám poskytuje cenné poznatky a zkušenosti, které jsou výsledkem interakce s realitou a vzájemného učení se. Tato moudrost nám může sloužit jako navigační systém v našich životech, abychom se lépe orientovali ve světě a dosahovali svých cílů.